Ben je op zoek naar prachtige landschappen voor een motorvakantie? Dan wordt er vaak gedacht dat er enorme afstanden gereden moeten worden, maar vaak liggen deze bestemmingen dichterbij dan de mensen denken. Ben je benieuwd naar deze mooie bestemmingen dichtbij huis? Wij zetten deze even op een rijtje.

De Ronda, Spanje 

Deze route is adembenemend. Volg je deze route? Dan kom je langs een prachtige achtennegentig meter hoge brug tussen 2 bergen in Andalusië. Dit plaatsje laat je terugdenken aan de middeleeuwen. Ook vind je verderop nog enkele prachtige dorpjes met alleen maar witte huisjes. 

De Kerry Ring, Zuid-Ierland

De ‘Ring of Kerry’ is een honderdtachtig kilometer lange route in Zuid-Ierland langs bergen en kliffen met fantastisch uitzicht op op de Atlantische Oceaan, Nationaal Park,Torc Waterfall, Ladies View, Ross Castle en Skellig Island. Let op! Er zijn weinig tankstation op de wegen die naar deze bestemmingen leiden. Ook zijn sommige wegen erg steil en smal. 

Gorges du Verdon, Frankrijk

Het is de mooiste motor vakantiebestemming die Frankrijk te bieden heeft. Gorges du Verdon, staat bekend om zijn prachtige weelderige natuur. Ook vind je in de buurt leuke kleine dorpjes en een strand. 

Schwarzwaldhochstrasse, Duitsland

In dit gebied in Duitsland is een prachtige natuur met kleurrijke landschappen. Er is een uitgebreid wandelgebied waar je wel dagen kunt wandelen. Het mooiste gedeelte is het Zwarte Woud, die staat bekend om zijn mooie eindeloze uitzichten. Ook zij de snelwegen in Duitsland erg fijn, omdat daar geen maximumsnelheid op staat. 

De Alpen, Zwitserland

Met je motor door de Zwitserse Alpen rijden is een van de meest gekozen vakantiebestemmingen door motorrijders. De besneeuwde bergtoppen met de groene natuur is erg prachtig. Deze regio is zeker aan te raden als je van steile bergpassen houdt met wegen van tweeduizend meter boven zeeniveau en bergtoppen van boven de drieduizend meter.

Stelviopas, Italië 

De Stelviopas is de hoogste pas van Italië. Deze pas staat bekend om zijn vele haarspeldbochten uitgestrekt over meer dan driehonderd kilometer en telt zo’n  zestig bochten. Omliggend liggen knusse dorpjes met vaak minder dan 100 inwoners. Deze route kan alleen gereden worden tussen juni en oktober, de rest van het jaar is deze dicht. 

Heb ik al de juiste motorkleding voor deze bestemming? 

De motorkleding die geschikt is voor een van deze bestemmingen hangt af van de temperatuur. Zijn er zomerse temperaturen wil je niet al te dikke motorkleding andersom wil je geen te dunne kleding als het winter is, om de juiste kleding te vinden die bij de temperatuur past, kun je terecht bij Champion Helmets.  

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *