Ben je nog op zoek naar dé ideale locatie voor een vakantie vol met de beste wijnen in Europa? Wil je graag meer weten over de beste plekken waar je lekkere wijn kunt vinden? Lees dan snel verder. Wij helpen je op weg en bespreken de toplocaties voor een lekkere wijn in Europa. 

Wie wijn zegt, zegt Bordeaux! 

 

Bordeaux is hoogstwaarschijnlijk de bekendste wijnstreek van heel de wereld. Gelegen in het Zuidwesten van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan, ligt deze prachtige wijnstreek . Dit wijngebied is voornamelijk bekend  vanwege  zijn typische rode wijn. 

Bordeaux telt 5 grote wijnbouwgebieden – Médoc, Graves, Sauternais, Blaye et Bourg, Libourne en Entre-Deux-Mers – elks met hun eigen bekende wijnen. Bovendien is Bordeaux ook de thuisbasis van enkele bekende druivenrassen zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc. 

Ondanks dat Bordeaux voornamelijk bekend is vanwege zijn rode wijn – meer dan 90% dan de geproduceerde wijnen is rood – toch zijn ook de witte wijnen zeker het proberen waard! Of je nu liever rood of wit drinkt, Bordeaux is het walhalla voor elke wijnliefhebber en mag daarom zeker niet ontbreken op ons lijstje! 

 

Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland!

 

Met meer dan 260 vierkante kilometer aan wijngaarden en 120 miljoen wijnstokken, mag Rheinhessen zich terecht het grootste wijngebied van Duitsland noemen. Dit gebied is eveneens de grootste producent van wijn van het hele land. Deze streek, gelegen aan de Rijn rivier tussen Mainz en Worms is voornamelijk bekend voor zijn witte wijn. 

De bekendste druivensoorten in dit wijngebied zijn de Riesling en de Müller-Thurgau. Maar ook druivensoorten zoals de Scheurebe, Weißburgunder, Grauburgunder en Silvaner doen het hier niet slecht. 

Sinds begin jaren 2000 worden in dit wijngebied steeds meer en meer blauwe druiven geplant. Dit komt dankzij de opwarming van de aarde als gevolg van de klimaatverandering.. De blauwe druif kan hierdoor beter in de grond groeien. 

Maar welke wijn je ook verkiest. Rheinhessen is zeker een must-see voor alle wijnliefhebbers! 

 

Genieten van prachtige landschappen en heerlijke wijn in Toscane! 

 

Deze prachtige streek die vooral bekend is van de ‘scheve’ toren van Pisa, de prachtige stad Firenze en enkele bekende kunstschilders zoals Leonardo Da Vinci, bevat ook één van de beste wijnen ter wereld! Rijd rustig langs de verschillende wijnroutes waar regionale boeren je met veel plezier verwelkomen en geniet van het prachtige landschap in Toscane!

Het paradepaardje van de Toscaanse wijnen is de Chianti wijn, gemaakt van de Sangiovese druif. Deze wijn is hoogstwaarschijnlijk de bekendste van heel Italië is en kenmerkend vanwege de strooien mandflessen die men overal ziet.

Met meer dan 50 verschillende soorten wijnen, is deze wijnstreek de ideale locatie om urenlang te genieten en wijn te proeven. Wil je trouwens wijn lang bewaren? Bewaar deze dan in een wijnkoelkast, zo ben je zeker dat je wijn goed blijft. 

 

La Rioja, het bekendste wijngebied van Spanje! 

 

La Rioja, de wijnstreek, ligt in het noorden van Spanje in de gelijknamige provincie Rioja. Dit wijngebied is onderverdeeld in 3 verschillende regio’s – Rioja Alavesa, Rioja Alta en Rioja Baja – elks met hun eigen klimaat. Dankzij de verschillen in klimaten krijgen de wijnen ook elks hun eigen smaak. Zo zijn wijnen uit Rioja Alavesa en Rioja Alta subtieler en eleganter dan wijnen uit Rioja Baja, die meer voller en ronder zijn. 

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *