Het Oktoberfest in de Duitse stad München bezoeken is echt iets dat je meegemaakt moet hebben. Samen met vrienden en/of vriendinnen een paar dagen bier drinken op het Oktoberfest mag echt niet ontbreken op je bucketlist. 

Zodra je alle vrienden hebt overgehaald om het Oktoberfest te bezoeken is het belangrijk om de trip op tijd te plannen. Een goede voorbereiding is zeker nodig om zorgeloos te genieten van Oktoberfest muziek, bier en braadworsten.

Van plan om het Oktoberfest in München te bezoeken? Wij geven 3 handige tips!

Tip 1. Op tijd boeken

Een accommodatie boeken is natuurlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt bij het plannen van een bezoek aan het Oktoberfest. Maar heb je er ook aan gedacht dat bijna alle accommodaties al maanden van te voren volgeboekt zijn? Waarschijnlijk niet, daarom is het belangrijk om op tijd op zoek te gaan naar een accommodatie in de buurt van het Oktoberfest terrein. Verder adviseren wij om het grootste bierfeest ter wereld doordeweeks te bezoeken, dit zorgt ervoor dat je de topdrukte ontwijkt. 

Tip 2. Bestel lederhosen

Je kan natuurlijk niet het Oktoberfest bezoeken zonder de traditionele kleding te dragen. Alle mannen op het Oktoberfest dragen lederhosen en vrouwen dirndls. Het leuke is dat de locals het ook echt waarderen als je als buitenlander naar het Oktoberfest komt met traditionele lederhosen. Vergeet daarom niet samen met je vrienden lederhosen te kopen voor jullie trip!

Tip 3. Luister Oktoberfest muziek

Op het Oktoberfest in München zullen jullie enkel echte Duitse meezingers te horen krijgen. Het is natuurlijk leuk om deze muziek al een beetje te kunnen meezingen op de eerste dag op het Oktoberfest. Begin daarom vast met af en toe luisteren naar Oktoberfest muziek ter voorbereiding.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *