De stad Madrid, in het hart van Spanje gelegen, is een echte wereldstad. De thuisbasis van Spaanse topclubs Atlético Madrid en Real Madrid is tevens de perfecte bestemming voor een voetbalreis. Naast voetbal valt er namelijk nog zoveel meer te beleven! Wil jij een voetbalwedstrijd van Atlético Madrid of een wedstrijd Real Madrid bezoeken? Een voetbalreis Madrid is een garantie voor een geweldige voetbalreis!

Waarom Madrid alle ingrediënten heeft voor een geweldige voetbalreis

Een uitgaansleven zoals in Madrid vind je bijna nergens. 24/7 gaat het hier door. Rondom Puerta del Sol is het aantal barretjes waar je tot in de late (of vroege) uurtjes uit kunt gaan onbeperkt. Ook het oude centrum La Latina is een super gezellige buurt: zowel voor de heerlijke Spaanse tapas als voor het uitgaan.

In Madrid stikt het ook van de theaters: deze vind je vooral in de bruisende multiculturele wijk Lavapiés. Ook in deze wijk zijn de eetmogelijkheden onbeperkt en kun je heerlijk ‘mensen kijken’ vanaf de vele terrasjes.

Andere straten, pleinen en wijken die zeker de moeite waard zijn, zijn bijvoorbeeld Paseo de Recoletos, la Plaza del Callao, Moncloa-Argüelles, Paseo del Prado, Plaza de Santa Bárbara en Plaza del Dos de May. Ondanks de grootte van Madrid is het stadscentrum redelijk compact; hierdoor kun je veel van het stadsleven meepikken in korte tijd!

Metro van Madrid

Hou je niet van wandelen, wil je iets verder buiten de stad iets bezichtigen of ga je naar een voetbalwedstrijd in Madrid? Dan is de Metro van Madrid het ideale vervoersmiddel: weg van alle files en de drukte van de stad. De metro is ook prima geschikt om vanaf het vliegveld naar de stad af te reizen: niet alleen is dit de snelste optie, maar ook zeker de goedkoopste. Voor slechts ± € 5,- ben je al vanaf het vliegveld in de stad.

Voetbalreis Madrid 

En dan is er natuurlijk nog voetbal. Niet alleen topclubs Atlético Madrid en Real Madrid zijn gehuisvest in deze prachtige stad. Ook Getafe CF, Leganés en Rayo Vallecano voetballen in Madrid. Dus waarom niet een wedstrijd van Real Madrid bezoeken én een wedstrijd van een van de andere Spaanse clubs, overigens alle drie ook actief in de Primera División? Daarbij zijn er voldoende opties voor een stadiontour tijdens je verblijf in Madrid. Wat wil je nog meer?

Voetbalreizen Real Madrid of Atlético Madrid boeken? Vroeg boeken is in vele gevallen goedkoper!

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *