Wat is een last minute?  Als we het over een last minute vakantie hebben, bedoelen we een reis die een paar dagen voor vertrek geboekt wordt. Meestal zijn dit type reizen “super last minutes”.  In de vakantie branche worden ook steeds vaker last minutes aangeboden met een vertrek datum die 1 á 2 maanden in de toekomst ligt. Feitelijk zijn dit geen echte last minutes. Ze kunnen echter wel met extra korting worden geboekt.  Een nieuwe trend is de all inclusive last minutes, dit zijn super goedkope reizen inclusief vervoer, transfers, overnachtingen en eten en drinken. In een aantal landen zijn alcoholische drankjes ook in een all inclusive aanbieding inbegrepen.

Welke types last minute vakanties zijn er?

Als we het over een last minute hebben, denken we meestal aan goedkope stedentrips en vakantiehuisjes. De lastminute vakantie markt is echter veel uitgebreider. Je kunt ook een goedkope rondreis, groepsreis, single reis, cruise of wandelvakantie tot een paar dagen voor aanvang van de reis boeken.  In het algemeen geldt, hoe korter voor vertrek je van zo een aanbieding gebruik maakt, hoe hoger de korting. Deze korting kan zelfs oplopen tot 70 %. De meeste mensen boeken een last minute zonvakantie. Landen als Egypte, Gambia, Mexico en de Canarische Eilanden zijn hierbij vooral in trek. 

Welke reisorganisaties bieden super lastminutes aan?

Met name de grotere reisorganisaties zoals Tui, Corendon, SunWeb, Stip Reizen en Kras Reizen bieden het hele jaar door super lastminutes aan. Omdat deze grote reisorganisaties duizenden reizen per jaar aanbieden, hebben ze ook met annuleringen te maken. Geannuleerde reizen worden vaak als super lastminute aangeboden. Met een beetje geluk kan je zelfs een luxe cruise met hoge korting boeken.  

De vele voordelen van last minute reizen.

Wie denkt dat deze reizen alleen maar als voordeel hebben dat ze goedkoper zijn, heeft het mis. Er zijn veel meer voordelen aan deze aanbiedingsreizen verbonden. Eén daarvan is dat je bij een last minute zonvakantie kunt inspelen op het weer en bij een goedkope wintersport vakantie kan gaan voor sneeuwzekerheid. Het weer speelt immers altijd een grote rol bij het al dan niet slagen van een vakantie en hoe korter je de reis voor vertrek boekt, hoe hoger de zekerheid van de weersvoorspellingen. Als er kortingsdagen zijn en het weer ziet er goed uit, boeken maar.  Als het weer goed is, volgt het vakantieplezier vanzelf.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *