Vakantie’s zijn een van de mooiere dingen in het leven. Veel mensen werken het hele jaar hard om een aantal dagen of weken tot rust te komen en te genieten van hun vrijheid. Soms onder de zon, soms in de sneeuw. Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen anders. Als je op vakantie bent in het binnen- of buitenland is het wel fijn dat je onbezorgd van de welverdiende vakantie kan genieten. Ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje, en wat is het zuur als je vakantie in duigen valt omdat je voor onverwachte kosten komt te staan of omdat je bent betrokken bij een ongeval. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor, namelijk een reisverzekering. Je kan reisverzekeringen online vergelijken zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald. Dit kan op verschillende onafhankelijke vergelijkers: 

Verschil tussen reisverzekeringen

Er zijn verschillende reisverzekeringen, de meest voorkomende zijn: een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Het grote verschil zit in de duur van de verzekering, zoals de naam al suggereert. Met een kortlopende reisverzekering sluit je eigenlijk alleen een verzekering af voor de duur van jouw vakantie. Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan past een doorlopende reisverzekering misschien beter bij jou. Bij een doorlopende reisverzekering mag je vaak niet langer dan 60 dagen achter elkaar op vakantie zijn, maar je mag wel zo vaak op vakantie als je wilt. Ook weekendjes weg vallen onder vakanties. Dit is makkelijk omdat je bijvoorbeeld een vakantie kan boeken wanneer je wilt zonder over verzekeringen na te hoeven denken. Dit zorgt ervoor dat je écht onbezorgd op vakantie kunt. 

Hoeveel kost een reisverzekering?

Een reisverzekering is redelijk goedkoop, vooral een doorlopende reisverzekering. De voorwaarden binnen een reisverzekeringen kunnen veel verschillen per verzekeraar, kijk hier dus goed naar voordat je een verzekering afsluit. Zo geven sommige verzekeraars een hoger bedrag terug voor bijvoorbeeld je mobiel of laptop dan andere verzekeraars. Ook de hoogte en de aanwezigheid van het eigen risico verschilt per verzekeraar. Een doorlopende reisverzekering vergelijken kan op meerdere onafhankelijke vergelijkingssites.

Wintersportverzekering

Ieder jaar gebeurd het dat er mensen op wintersport ten val komen en medische hulp nodig hebben in het land waar ze op vakantie zijn. In een standaard zorgverzekering zijn alle medische kosten in het buitenland verzekerd tot het Nederlandse tarief. In wintersport gebieden zijn er vaak dure privé-klinieken die een hoger tarief rekenen dan in Nederland. Om hiervoor verzekerd te zijn kun je een aanvullend pakket in je zorgverzekering, maar ook in je reisverzekering toevoegen. Je krijgt dan de hele rekening vergoed. 

 

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *