Vroeger groeiden wij op met Lego en Playmobil. Tegenwoordig is er veel meer keuze wat betreft speelgoed. Met name de laatste jaren is leerzaam speelgoed steeds populairder geworden. Ouders zijn steeds bewuster bezig om hun kinderen te laten spelen met speelgoed dat én leuk én leerzaam is. Hierdoor worden vaardigheden zoals motoriek, cognitie, creatief denken en ruimtelijk inzicht ontwikkeld. Dit zijn vaardigheden die je hele leven van pas komen in allerlei situaties. Kortom leerzaam speelgoed kan jouw kind helpen om deze vaardigheden te ontwikkelen, maar wat is hier nou het juiste speelgoed voor?

Een echte aanrader is Stapelstein. Het speelgoed is redelijk nieuw op de markt, maar heeft ondertussen al veel naamsbekendheid en ontzettend populair. Met name op kinderdagverblijven en kleuterscholen is het merk populair. Maar niet alleen voor kinderen is het spel een aanrader, ook voor volwassenen is het een ideaal spel om vaardigheden verder te ontwikkelen. Het spel daagt je namelijk uit om creatief te denken en te zoeken naar de beste oplossing. Je kunt het zelf dus zo moeilijk maken als je zelf wil.

Daarnaast zijn de stenen van Stapelstein duurzaam. Het design is zo ontwikkeld dat het ‘tijdloos is’. De onderdelen gaan dus lang mee en vervolgens kan het nog heel gemakkelijk gerecycled worden. Dat komt doordat het materiaal is geproduceerd door middel van een innovatief schuimproces. Dit heeft ervoor gezorgd dat 96% van de grondstoffen worden bespaard. Jouw kind heeft dus leuk en leerzaam speelgoed én daarnaast draag jij ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu.

De stenen kunnen goed gebruikt worden met verschillende activiteiten. Denk hierbij aan zwemmen, balanceren, stapelen en structureren. Dus jouw kind kan zijn of haar vaardigheden ontwikkelen tijdens verschillende activiteiten. Dit zijn vaardigheden die je op latere leeftijd van pas blijven komen, zoals motoriek, cognitie, sociale competentie en creativiteit. En juist daarom is Stapelstein zo populair.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *