Als u met uw kind op vakantie wilt gaan of met het vliegtuig wilt reizen, kunt u een draagdoek of draagzak meenemen. Maar welke drager is echt handig en geschikt voor u en uw kind? Welke merken zijn er en waar moet u op letten?

Ergonomisch dragen

Een belangrijk punt bij het kopen van een draagzak is om te kijken of deze ergonomisch is. Maar wat is ergonomisch dragen? Het belangrijkste is dat uw kind zich in de zogenaamde M-positie bevindt, met de knieën hoger dan de billen. De heupen van je baby staan ​​in de juiste positie. Hiervoor moet de draagzak goed op de knie van uw kind rusten. Daarom is het het beste om een ​​draagzak te kiezen, afhankelijk van de maat van de broek van uw kind, en niet op gewicht of leeftijd. Bovendien heeft de ergonomische draagzak een zachte rug, waardoor de rug van uw kind een natuurlijk convexe houding kan aannemen. Daarom is het dragen van een gezicht aan de voorkant niet ergonomisch, de achterkant van een kind is hol, niet bol. Bovendien kan uw kind zichzelf niet blokkeren met prikkels van buitenaf.

Vervoer van kleine kinderen

Wilt u uw pasgeboren baby meenemen in een draagzak op vakantie of in het vliegtuig? Sommige draagzakken zijn ideaal voor pasgeborenen (vanaf de 56e maat), zoals Marsupi, Isara the One, Tula Free To Grow (vanaf de maat 56/62) en Storchenwiege. Sommige babydragers gebruiken een voering om het dragen te verminderen, zodat ze voor pasgeborenen kunnen worden gebruikt. Je kunt het gebruik van een losse inzet in een babydrager vergelijken met een paar extra grote schoenen die je vult met drie paar extra sokken. De inzet is een hulpmiddel, maar het is altijd beter om een ​​goed passende draagzak te gebruiken. Tula Standard en Ergobaby hebben een groot los inzetstuk, een soort kussen dat de draagtas van de baby kleiner maakt, maar ook erg warm. Niet zo leuk als je naar warme landen gaat. Boba 4G heeft een gratis krimpkussen waarop je kind zit, en je kunt Manduca in een vrije maat knijpen – dit is een ellips.

Draagzakken voor warme landen

Je kunt altijd draagzakken gebruiken, maar bij hoge temperaturen of in tropische landen kan het erg warm zijn voor jou en je kind. Gelukkig zijn er veel draagzakken gemaakt van een luchtige stof of met een geventileerde rug, zodat jij en je kind minder snel plakkerig en warm worden. Deze zomerse draagzakken zijn perfect voor het dragen van je baby in warme of vochtige landen. De Marsupi Breeze draagzak is gemaakt van luchtig katoen, waardoor het een beetje koeler is dan de standaard Marsupi. Ergobaby Performance Ventus is gemaakt van polyester en heeft een volledig ademende rug van mesh. De Tula Coast-serie (beschikbaar voor kinderen en peuters) heeft ook een ventilatienet aan de achterkant.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *