Vakanties zijn geliefd, logisch want het is even 100% genieten, even helemaal tijd voor jezelf en je gezin. Relaxen en ontspannen zonder dat er ook maar iets moet. Elk jaar gaan we met z’n allen daarom graag op vakantie. De een naar Spanje, de ander naar Frankrijk of Griekenland. Zo hebben we allemaal onze voorkeur voor een vakantieland en vakantie soort.

 

Vakantie checklist.

 

Wanneer we op vakantie gaan dan nemen we weer van alles mee. Het maken van een checklist is dan ook wat veel mensen doen. Je kent vast wel het woordspelletje: Ik ga op vakantie en neem mee … . Waarin je zoveel mogelijk items moet proberen te onthouden.

Omdat vakantie een moment voor jezelf is is het een ideaal moment om met jezelf en de dingen die je leuk vindt bezig te zijn. Voor de een is dit het lezen van boeken, de ander ligt graag op het strand met de perfecte playlist in zijn oordopjes of met bluetooth speaker. En een ander besteed weer veel tijd aan zijn gezin en doet spelletjes met de kids op de camping of een potje volleybal op het strand. 

 

Wat kun je meenemen op vakantie?

 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen tijdens een vakantie. Om je op weg te helpen en inspireren met dingen die je kunt meenemen om te doen tijdens een vakantie hebben we hier wat items voor je neergezet en hoe je die kunt gebruiken. Naast het feit dat het zo leuk wordt, kun je met deze tips je vakantie goedkoper maken.

 

Ik neem mee, een taalcursus.

 

Je zou het niet direct zeggen. Maar taalcursussen zijn tijdens vakanties heel populair. Veel mensen snappen dat je tijdens een vakantie alle tijd hebt om een cursus te volgen en wat is nu beter dan het volgen van een taalcursus van de taal van het land waar je naartoe gaat op vakantie. 

 

Zeker wanneer dit je favoriete vakantie land is en je je meer wilt verdiepen in de cultuur, geschiedenis en gewoontes van de mensen die daar leven is een taalcursus een perfecte manier.

Neem als voorbeeld Griekenland als je favoriete vakantieland en een cursus Grieks waarmee je Grieks leren kunt tijdens je vakantie. Zo leer je niet alleen de taal die je direct in praktijk kunt brengen, maar via de taalcursus en het lesmateriaal leer je ook veel over het land zelf. Zo leer je waar de taal vandaan komt, hoe deze is ontstaan. Hoe Grieken vroeger leefden en hoe ze nu leven. Je leert meer over hun gewoonten en cultuur en bijvoorbeeld de vele lekkere gerechten uit Griekenland. Kortom je komt niet alleen uitgerust terug van vakantie. Je vakantie is veel leuker geworden omdat je het vakantie land en je verblijf bewuster hebt ervaren. Maar je komt ook terug als een veel slimmer persoon. 

Ik neem mee, een boek.

 

Het lezen van boeken is puur ontspannen, goed voor de geest en kan heel leerzaam zijn zoals in het voorbeeld hierboven beschreven. Net als de taalcursus Grieks kun je middels een boek meer te weten komen over het land waar je bent, maar dit hoeft niet. Je kunt ook je favoriete roman of thriller meenemen. Of wellicht een ander boek om jezelf te ontwikkelen. Tijdens een vakantie ontspant je geest en kun je meer in je opnemen. Een goede plek om een boek te lezen dus.

 

Ik neem mee, een mifi router.

 

De een wilt 100% disconnected van het internet zijn. De ander wilt juist kunnen internetten en streamen tijdens zijn vakantie. Ook gezinnen met kinderen hebben meer behoefte aan degelijk internet tijdens een vakantie maar helaas is dit niet altijd aanwezig of het is heel duur. De oplossing voor een slechte wifi op je camping of in je hotel is een eigen wifi signaal door middel van een mifi router. Hoe dit werkt en je een wifi hotspot instellen kunt instellen lees je hier. Ook tijdens een autoreis naar de vakantiebestemming kun je de mifi router gebruiken voor een internet verbinding in de auto zodat de passagiers Netflix of Disney+ kunnen kijken tijdens de lange reis.

 

Vergeet natuurlijk niet je tablet, laptop en telefoon mee te nemen. Anders heb je hier alsnog niks aan. 

Ik neem mee, belangrijke documenten.

 

Om dit artikel af te sluiten wil ik een iets serieuzer aspect benaderen. Heel belangrijk om niet te vergeten mee te nemen op reis zijn natuurlijk je belangrijke documenten zoals je ID, Rijbewijs of paspoort. Je verzekeringskaarten van zowel de auto als voor je zorgverzekering. mocht er wat gebeuren dan kun je tenminste goed geholpen worden. Ook een creditcard als back-up is slim om mee te nemen op vakantie. Er zijn nog altijd veel plekken waar je alleen met een creditcard kunt betalen, denk aan hotels. En natuurlijk wat cash ofwel contant geld mocht je ergens stranden waar geen digitale betaalmogelijkheden zijn, dan kun je altijd terugvallen op contant geld zoals dat in Oostenrijk op veel plekken altijd nog het geval is.

 

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren met deze tips van iemand die je mee kunt nemen op vakantie. Heb jij nog aanvullende tips of suggesties neem dan contact met ons op. Nu rest alleen de vraag nog wat neem jij mee, en waar gaat jouw vakantie dit jaar naar toe?

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *