IJsland is bij uitstek een land dat zich het beste laat zien wanneer je het met de auto ontdekt. Het land staat natuurlijk bekend om haar prachtige natuur, met gletsjers, vulkanen en geisers als hoogtepunten.  Er zijn diverse mogelijkheden wanneer je van plan bent om IJsland te bezoeken, zo kan je zelf een auto huren, maar kan je ook kiezen voor een verzorgd pakket waarbij alles voor je is geregeld. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, die staan handig op een rijtje, zodat jij weet welke optie het beste bij jou vakantie past.

Complete rondreis boeken

Voor wie geen zin of tijd heeft om de reis vooraf zelf uit te stippelen, bestaan tegenwoordig gelukkig oplossingen. Je kunt een vakantie als geheel pakket boeken, waarbij vluchten, vervoer, en soms ook eten allemaal al inbegrepen zit. De excursies zijn al geboekt, en je hoeft alleen maar van het comfort van je reis te genieten. In plaats van zelf rond te rijden kan je plaatsnemen in een bus die je meeneemt langs de natuur van IJsland. Er zijn verschillende pakketten, afhankelijk van je eigen wensen kies je welke het beste bij jou past. Erg makkelijk en comfortabel allemaal. Probleem is echter wel dat je zelf weinig persoonlijke vrijheden hebt tijdens dit soort reizen. Je reist meestal in een groep en de reisleider bepaalt hoe laat de bus weer vertrekt en wat de volgende stop is. Voor de echte avonturiers kan dit een afknapper zijn, omdat je dezelfde reis aflegt als je groepsgenoten en heel veel andere mensen die dezelfde reis boeken. Als je op zoek bent naar meer uitdaging kan je er beter voor kiezen om zelf met een auto op stap te gaan.

Met de auto op pad

Met je eigen auto in IJsland ben je natuurlijk vrij om te gaan waar je heen wil. Je kunt vooraf zelf uitzoeken welke route je zal nemen, maar je kan er ook voor kiezen om dit ter plekke uit te zoeken. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat sommige hotels in het hoogseizoen erg druk bezocht zijn en het daarom verstandig is om zoveel mogelijk vooraf te boeken. Je kunt kiezen voor autohuur in het land zelf, er zijn voldoende mogelijkheden om een auto te huren. Daarnaast is het ook mogelijk om met je auto vanuit Nederland naar IJsland te komen om daarmee rond te rijden. Dit kan bijvoorbeeld door naar Denemarken te rijden en vanaf daar met je auto op de ferry te stappen die je vervolgens naar IJsland brengt. Hier zitten uiteraard ook weer extra kosten en tijd aan verbonden. Dus, als je voor een vakantie naar IJsland kiest zijn er genoeg mogelijkheden om van de prachtige natuur te genieten.

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *