De Corona crisis heeft een donkere wolk boven onze vakantieplannen gelegd. Sommige hebben hen zomervakantie al geboekt en zullen zich afvragen of die nog wel doorgaat. Andere moeten nog boeken, maar zitten met hetzelfde dillema. Allemaal weten we even niet wat we moeten doen in deze tijd. Maar wat is nou verstandig? Wanneer kan je weer gaan boeken en wat is nou wel verstandig? Hieronder geven we een aantal tips voor je een vakantie gaat boeken.

Hou het reisadvies in de gaten!

Al weken wordt er afgeraden om op vakantie te gaan. Sterker nog je komt de grens zowel met het vliegtuig als auto niet meer over. Veel andere landen hebben daarnaast reisbeperkingen waardoor je daar ook niet naartoe kan gaan. Een handig website welke er land de maatregelen bijhoudt is deze website. Hier kan je precies zien wat de maatregelen zijn en wat het reisadvies is. Nogmaals op dit moment is een vakantie sowieso niet mogelijk, maar als straks wel weer de maatregelen worden versoepeld hou die website dan in de gaten.

Wil je boeken laat je goed informeren

Wil je toch een vakantie boeken laat je dan op zijn minst goed informeren door het reisbureau! We weten dat we op dit moment tot eind april niet mogen reizen. Dit kan zomaar verlengd worden en wat betekend dit dan voor je geplande vakantie? Vraag het reisbureau hoe zij omgaan met vakantie’s welke er op dit moment worden geboekt. Krijg je bijvoorbeeld je geld terug, een voucher of ben je alles kwijt? Het is helemaal niet raar om daar op dit moment over te praten. Voor iedereen is het een onzekere tijd.

Maak alvast vakantieplannen

Natuurlijk is echt op reis gaan het allerleukst, maar vakantieplannen maken kunnen ook heel erg leuk zijn. Je hebt nu alle tijd en dat betekend dat je echt goed na kan denken wat je echt wilt. Welke reis heb je altijd al eens willen maken en waar ben je echt aan toe na de lockdown. Doe de leukste vakantie ideeën op door bijvoorbeeld deze website te bezoeken. Dagelijks komen hier inspirerende blogpost online en vind je per bestemming alle benodigde informatie. Tevens kan je ervaringen met elkaar delen.

Boek pas als het over is!

Onze beste tips is toch om pas te boeken als alles voorbij is. Het virus is zo onbekend dat we niet weten hoelang deze periode nog duurt. Een vakantie kost veel geld en het zou zonde zijn als je dit kwijtraakt. Onze tip is dan ook om te wachten tot alle beperkingen worden opgeheven zodat je zeker weet dat je ook daadwerkelijk op vakantie kan en mag.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *