Voor veel mensen hoort een vliegreis bij een vakantie. Je kunt immers een grote afstand afleggen in een korte periode. Terwijl de vliegreis voor de een echt onderdeel is van de vakantie, begint voor anderen de vakantie pas als ze het vliegtuig weer uit zijn. Voor iedereen die lange vliegreizen vreselijk vind geven wij een aantal tips om dit wat dragelijker te maken.

1. Maak een goede playlist voor jezelf

Dat tijd sneller lijkt te gaan als je muziek luistert is voor velen al bekend. Zorg er dan ook voor een goede (en lange) playlist met al jouw favoriete muziek. Houd er rekening mee dat je in het vliegtuig waarschijnlijk geen goede internetverbinding hebt. Je zult de muziek dus lokaal op moeten slaan om het te kunnen luisteren. Als je slim bent neem je ook een goede bluetooth koptelefoon (liefst met noise cancelling) mee, zodat je vrijuit van je muziek kunt genieten en tegelijkertijd minder last hebt van het geluid van de motoren van het vliegtuig. 

2. Wen alvast aan de nieuwe tijdzone

Hoe langer je vliegreis, hoe groter het verschil in tijd met Nederland is. Met name als je naar het oosten van de wereld reist, kun je daar als Nederlander wel last van krijgen. Dit wordt ook wel een jetlag genoemd. Je lichaam leeft nog volgens de Nederlandse tijd, waardoor je eet- en slaapritme nog niet zijn gewend aan de nieuwe locatie. Zonde als je hier last van ondervindt tijdens je vakantie. Zorg er daarom voor dat je in het vliegtuig al begint met wennen aan de nieuwe tijd. Zet bij het opstijgen je horloge alvast op de nieuwe tijdzone en probeer hier alvast aan te wennen. Ga dus niet slapen als de tijd op de plek van bestemming 1 uur ‘s middags is, net als dat je niet moet gaan dineren als het tijd voor ontbijt is. Hoe sneller jouw lichaam zich aanpast hoe sneller je van je vakantie kunt genieten.

3. Kies goede plekken in het vliegtuig

Tegenwoordig kun je een aantal weken voor vertrek al een plek in het vliegtuig reserveren. Een goede plek kan de vliegreis een stuk dragelijker maken. Zo heb je bijvoorbeeld de keus uit een plek bij het raam of het gangpad (of daar tussenin natuurlijk). Maar ook de keuze uit voorin, achterin of bij de nooduitgang. Iedere plek heeft z’n voor- en nadelen. Voorin heb je minder last van turbulentie dan achterin het vliegtuig. Echter is de kans op overleving bij een crash voorin het vliegtuig weer kleiner dan achterin, maar daar willen we niet aan denken. Bij de nooduitgang heb je extra beenruimte ten opzichte van de rest van het vliegtuig. Hier mag je echter weer geen spullen op de grond leggen en wordt er ook van je gevraagd dat je niet in slaap valt. Wat voor jou ideaal is ligt dus helemaal aan jouw wensen, maar het is zeker slim om een plek te reserveren!

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *