We weten hoe speelse en aquatische activiteiten in het zwembad zeer aangenaam kunnen zijn voor elk kind, vooral voor de allerkleinsten, zoals bijvoorbeeld in een waterpark inclusief waterspeeltuin. Naast het plezier, zijn de voordelen onder andere een betere motorische coördinatie, en omdat het aerobe activiteiten zijn, zorgen ze voor een intense bloedcirculatie, het genereren van een grotere ademhalingsactiviteit en het verzekeren van de gezondheid van de longen en het hart.

Daarnaast kunnen activiteiten in het zwembad ook de fysiologische immuniteit verbeteren, omdat kinderen voortdurend in contact staan met micro-organismen die in het water en in de buitenomgeving circuleren. Kinderen vanaf 6 maanden staan klaar om te genieten van de activiteiten in het zwembad.

Wil je meer weten over de voordelen van aquatische activiteiten voor de ontwikkeling van kinderen? Blijf dan deze post lezen!

Aquatische activiteit: stimulatie voor baby’s van 6 maanden tot 2 jaar

Aquatische activiteiten voor kinderen van deze leeftijd bevorderen de motorische, cognitieve, sociale en affectieve ontwikkeling. Om dit te doen, moet de stimulans beetje bij beetje beginnen, met de hulp van speelgoed met kleuren, texturen en geluiden die de nieuwsgierigheid en de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen zal stimuleren.

Het is interessant om de duikactiviteiten zachtjes en geleidelijk te beginnen, met het verstrijken van de maanden, om geen angst bij het kind op te wekken. Deze activiteiten met speelgoed en de eerste duiken verhogen de zintuiglijke waarneming en verbeteren de ademhalingsconditie.

Uitkeringen voor kinderen vanaf 2 jaar

Op die leeftijd kunnen kinderen al de basis zwemoefeningen leren. Ze zijn nu in staat om meer te communiceren in het aquatisch milieu omdat ze kunnen duiken en zich al veilig voelen in het zwembad.

En de immunologische voordelen zijn effectief: kinderen vanaf 2 jaar die zwemmen kunnen minder keelinfecties, sinusitis en rhinitis hebben in vergelijking met degenen die deze activiteit niet uitoefenen.

Uitkeringen voor kinderen vanaf 3 jaar

In deze leeftijdsgroep zijn de meest opvallende voordelen de ontwikkeling van de spieren en de verbetering van de zwemtechnieken. Als een activiteit die veel energie kost, kan zwemmen ook de eetlust van kinderen die moeite hebben met eten verbeteren en zorgen voor een rustgevende en herstellende slaap.

Voordelen van zwemmen voor tieners

Naast de ontwikkeling van de spieren kunnen aquatische activiteiten in de adolescentie de bloedsomloop en de aerobe capaciteit versterken, helpen bij het herstel van blessures en de lichaamshouding herstellen.

In deze context zijn poolactiviteiten meestal leuker en vereisen ze meer vaardigheden, zoals een grotere motorische coördinatie en een groter ademhalingsvermogen, naast het stimuleren van een gezonde concurrentiekracht en socialisatie.

Voordelen van wateractiviteiten voor het hele gezin

Volwassenen kunnen ook samen met kinderen genieten van deze vrijetijdsbesteding, waardoor de interactie met het gezin wordt verbeterd. De activiteiten in het zwembad zijn meestal ontspannend en aangenaam, en op zonnige dagen kunnen ze de beste optie zijn om familie en vrienden te verzamelen en het sociale contact te bevorderen.

Zoals we hebben gezien, zijn de voordelen van aquatische activiteiten divers en kunnen ze de ontwikkeling van kinderen tot aan hun volwassenheid stimuleren. Dus, hoe eerder je begint, hoe beter!

Bron: holidaytalk.nl

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *