Gaan we op reis, dan nemen we het liefst praktische en multifunctionele spullen mee.
Geen grote onhandige dingen die we niet goed kwijt kunnen in onze bagage.
Daarom maken we vaak vantevoren een lijstje: wat neem ik mee op reis?
Online vinden we voorbedrukte lijstjes met allemaal tips wat we mee kunnen nemen op vakantie.
Helaas staat een artikel er nooit op: een schootkussen.

Een schootkussen, een kussen met daar boven op een werkblad van zo’n 43×33 centimeter, wordt niet gezien als “mee-op-reis-“artikel.
Dat is best vreemd als je bekijkt hoeveel mogelijkheden een schootkussen heeft als je op reis gaat.

Toegegeven: als je met het vliegtuig reist kan een schootkussen net te groot zijn om handig in je bagage mee te nemen. Zeker als je met een vliegtuigmaatschappij reist die voor alles extra kosten berekend.
Ga je echter met de auto op vakantie? Met de vouwwagen of de caravan? Of ben je de trotse bezitter van een camper? Dan kunnen we een of meerdere schootkussens in je reisbagage van harte aanbevelen.

Waar gebruik je een schootkussen voor als je op reis gaat?

Ga je met (kleine) kinderen op reis dan begint het voordeel al bij het wegrijden van huis. Geef de kinderen elk een schootkussen (er zijn schootkussens speciaal voor kinderen!) zodat ze het als ondergrond kunnen gebruiken als ze willen kleuren, een spelletje willen doen, maar ook als ze een filmpje kijken op de tablet of een boekje lezen. Je hebt geen kind meer aan ze en je reis verloopt een stuk rustiger.
Zelf kun je het schootkussen onderweg gebruiken als je als bijrijder in de auto een appeltje schilt of andere lekkernijen aan de familie uitdeelt.
Je kliedert niet de hele auto onder want het schootkussen vormt een handig tafeltje waarop je alles neer kunt leggen.

Op de vakantiebestemming komt een schootkussen altijd van pas. Denk maar aan alle activiteiten die je op de camping zittend uitvoert, zoals lezen, kruiswoord-puzzelen, eten voorbereiden, etc.

Waar koop je een schootkussen?

Een van de grootste collecties schootkussens vind je bij Kadogalerie. Online kun je kiezen uit ruim 100 modellen, waaronder aparte (iets kleinere) modellen voor de kinderen. Ook in de winkel in Haarlem zijn schootkussens te vinden. De moeite waard om eens online te kijken en meer informatie te lezen.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *