Londen is een prachtige wereldstad en Engels is een mooie taal. Beide hebben een rijke historie en leer je Londen en het Verenigd Koninkrijk het beste kennen door de taal te bestuderen tijdens een stedentrip.

 

Hoe werkt dit?

 

Tijdens een stedentrip leer je veel over een stad. Met name door belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken en locals te ontmoeten tijdens je reis. Wanneer je hier een taalstudie of cursus Engels aan toevoegt gaat de intensiteit van je stedentrip met een giga factor omhoog. 

 

Door een taalcursus leer je namelijk meer dan alleen wat je ziet tijdens je stedentrip in Londen. De taalcursus biedt je terwijl je de taal leert inzicht in de cultuur, geschiedenis, historie en aanwezige dialecten van een land en waar deze vandaan komen. 

 

Ook krijg je meer inzicht in gewoontes zoals eetgewoonten, hobby’s en andere activiteiten die Britten leuk vinden om te doen. Het ontstaan hiervan en bovenal leer je beter communiceren met locals waardoor je goede gesprekken kunt voeren en zo nog meer te weten kan komen over het land, de stad en bezienswaardigheden die niet overal worden gepromoot.

Kortom Engels leren tijdens je bezoek aan Londen intensiveert de ervaring. Maar hoe doe je dit nu, want het kan niet de bedoelings zijn dat je de hele dag aan het leren bent vanuit een boek een daardoor van alles uit de omgeving mist. 

 

Welke Engelse cursussen zijn geschikt?

 

Wanneer je in Nederland voor een taalcursus Engels kiest, dan kan dit een uitgebreide variant zijn en op basis van je huidige taalniveau kan dit Engels B1, B2 of A1, A2 zijn. Maar ook een HBO opleiding en Engels voor gevorderden behoort tot de opties.

 

Natuurlijk wil je zo’n cursus niet mee op een stedentrip aangezien een stedentrip vaak maar een paar dagen duurt. Bij een langer bezoek aan Engeland zou je wel een langere studie kunnen overwegen maar voor een stedentrip zou ik me richten op een kort cursus.

Taalcursus Engels via boeken en audio bestanden.

 

Om een geschikte taalcursus te vinden kun je het beste naar een website gaan waar je alle cursussen in een overzicht kunt vergelijken met elkaar zoals hier bij Engels leren. Je kan daar dan zoeken naar cursussen voor gevorderden of beginners en de korte varianten vinden aangepast op jouw niveau. Die zijn namelijk ideaal voor tijdens een stedentrip of reis naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Veel van deze cursussen hebben een audio module, dat wil zeggen dat je middels audiobestanden op een mp3 speler de taal kunt leren. Deze mp3 speler zit vaak bij de cursussen geleverd en bij de prijs voor de cursus in. Instellingen zoals NHA, LOI en of NHA geven regelmatig leuke gadgets weg waaronder tablets en audiospelers. Juist de audio taalcursus is uitermate geschikt omdat je deze tijdens het wandelen en bezichtigen van de stad kunt beluisteren en mee kunt oefenen met de Engelse woorden.

 

In de avond of ochtend een uurtje leren.

 

Een andere opties is dat je een standaard taalcursus Engels neemt en in de avond of ochtend uurtjes tijdens bijvoorbeeld het ontbijt in je hotel een uurtje cursus volgt. Vervolgens kun je de nieuwe informatie meteen in de praktijk brengen terwijl je Londen bezichtigd. 

 

Bezienswaardigheden.

 

Wie weet inspireert de cursus je wel om naar bepaalde bezienswaardigheden te gaan zoals bijvoorbeeld de Bank of England Museum, het Victoria and Albert Museum, of de making of Harry Potter film studio’s van Warner Bros, wellicht hou je van voetbal en kun je een voetbalwedstrijd bezoeken. Nog beter en als kers op de taart kun je ook de universiteit van Cambridge bezoeken. Niet voor niets doen elk jaar veel mensen examen voor Cambridge English. Deze universiteit heeft een academische reputatie en staat bekend als een van de beste universiteiten van de wereld.

Cambridge universiteit.

 

De ESOL examens zijn op Cambridge ontwikkeld speciaal voor mensen die Engels niet als moedertaal spreken. Hiermee wordt je getoetst op de beheersing van de Engelse taal waar elk jaar meer dan 2 miljoen mensen aan deelnemen. En ook jij kan hier examen in doen wanneer je gebruik maakt van een Cambridge erkende cursus.

Leuk, sneller en een grotere woordenschat.

 

Zo zul je niet alleen merken dat dit een leuke manier is om Engels te leren. Ook zul je de taal veel sneller eigen maken dan wanneer je deze cursus bijvoorbeeld gewoon in Nederland zou volgen. Door alles wat je leert direct in de praktijk te kunnen brengen leer je beter en sneller. Daarnaast zullen je dagelijkse bezoekjes aan musea en restaurants je alleen nog meer taal leren en je woordenschat verhogen.

 

Heb jij ook reistips zoals deze die je met ons wilt delen. Neem dan vooral contact op.

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *