Ben jij een echte voetbalfanaat? Dan moet je ooit een voetbalwedstrijd hebben meegemaakt in de voetbalhoofdstad van de wereld. London wordt de hoofdstad van het voetbal genoemd, mede door de vele clubs die uit Londen komen. Denk aan Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham en Crystal Palace. Dit betekend dat er bijna elk weekend wel een prachtwedstrijd te zien is de Engelse hoofdstad.

Ga voor een derby

Als je de ultieme Engelse voetbalervaring wilt moet je een Londense Derby meemaken. Gelukkig voor jou, zijn er door de vele Londense clubs ook veel London derby’s. De bekendste is Arsenal tegen de Tottenham Hotspurs, maar je hebt ook kleinere derby’s als de Dockers Derby of een West London derby tussen bijvoorbeeld Fulham en Queens Park Rangers.

Deze kleinere derby’s zijn misschien van een lager niveau, maar de passie is misschien wel groter. Bij een derby gaat het dan ook niet om wie het mooiste voetbal speelt, zeker de lagere clubs zijn niet vies van de klassieke Engelse ‘Kick and Rush’ voetbal. Dit kan de pret echter niet onderdrukken. Het hoge tempo, de passie van de spelers én de fans zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Transport naar London

Voor je het weet ben je in Londen. Als je buiten het hoogseizoen gaat kan je een vliegticket voor bijna niets vinden. Ook is het mogelijk om met de bus of met de auto te gaan. Dit duurt wat langer maar is nog steeds een goed alternatief als je een paar dagen gaat. Je reist dan door de tunnel bij Calais wat ook leuk is om een keer te doen.

Meer dan alleen voetbal

Als je dan toch in London bent is het misschien leuk om een paar dagen te blijven. Zo kan je een absolute wereldstad ontdekken die bij velen hoog aangeschreven staat. Alles wat je wilt is er wel te vinden: Historie, mooie monumenten, lekker eten en gezellige pubs. Het zou zonde zijn als je deze ervaring niet volledig benut.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *