Voor heel veel mensen is het vliegen in een privé vliegtuig een droom. Het is natuurlijk een enorme luxe als je naar je bestemming wordt gebracht in een vervoersmiddel waarin er niet nog honderden andere passagiers zitten. Maar hoeveel kost het huren van zo’n privéjet nou daadwerkelijk?

Redenen voor het gebruiken van een privéjet

Er zijn erg veel redenen waarom het vliegen met een privéjet een stuk fijner is dan het vliegen met een gewone luchtvaartmaatschappij. Ten eerste hoef je niet 2 uur van te voren al op de luchthaven te zijn. Vaak is een kwartiertje voldoende. Ook hoef je niet in de rij te staan. Vaak is er een speciale deur voor mensen die vliegen met een privé vliegtuig. Het personeel hoeft maar met een paar passagiers rekening te houden. Hierdoor kan er veel meer aandacht aan die passagiers worden besteed. Dit maakt het vliegen met een privéjet erg luxe. Privéjets kunnen ook op kleinere
vliegvelden landen waar gewone, grote vliegtuigen niet kunnen komen. Hierdoor kun je vaak dichterbij je eindbestemming landen.

Is het huren van een privéjet goedkoop?

Of het huren van een privéjet goedkoop is, hangt af van de situatie. Als je bijvoorbeeld een reis moet maken van 2 uur met 3 personen is dat een stuk goedkoper dan wanneer je een reis moet maken van 5 uur met 30 personen. Voor een eenvoudig privévliegtuig moet je een prijs verwachten van zo’n 175 euro per uur zonder piloot. Voor de piloot moet extra betaald worden. Als je personeel op het vliegtuig wilt, moet je hier ook extra voor betalen. Dit is een stuk goedkoper dan de meeste mensen verwachten. De meeste privéjets zijn echter wel een stuk duurder. De prijzen van het huren van een privéjet kunnen wel oplopen tot 150.000 euro met een erg grote privéjet en een lange reis.

Kun je ook een stoel huren op een privévliegtuig?

Ja, dit kan zeker en wordt steeds populairder. Een stoel huren op een privéjet is ontstaan in Amerika. Het aantal vluchten dat met een privéjet wordt gevlogen neemt steeds meer toe. Hierdoor stijgt ook het aantal lege stoelen aan boord van deze privévliegtuigen. Die lege stoelen worden tegenwoordig steeds vaker verhuurd. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan het huren van een eigen privéjet. Het enige nadeel is dat de jet niet “van jou” is. Je kunt niet bepalen hoe en hoe laat de vlucht vertrekt. Dat doet de hoofdboeker van de privéjet.

Bron: www.firstclassaviation.nl

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *