Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa en ligt aan de Middellandse Zee. Italië heeft de vorm van een laars met als hoofdstad Rome. Het land heeft ongeveer 60 miljoen inwoners en is daarmee het 4e dichtbevolkte land van Europa na bijvoorbeeld Frankrijk en Polen. Het terrein van Italië bestaat grotendeels uit bergen met slechts 15% vlaktes. Italië heeft veel verschillende soorten gerechten, waaronder pastagerechten gemaakt van verse ingrediënten zoals groenten en gehaktballen gemaakt van rundergehakt of varkensgehaktballetjes geserveerd met spaghetti. Het heerlijke eten speelt een belangrijke rol voor toeristen, mensen komen uit alle streken om deze heerlijke gerechten te proeven. Tijdens een bezoek aan dit geweldige land met een rijke geschiedenis kun je souvenirs kopen. Je kunt bijvoorbeeld de Italiaanse vlag meenemen als herinnering van je tijd in Italië.

Een verblijfplaats vinden

Droom je ervan om in dat Provençaalse huisje te wonen met de Franse vlag buiten? Of wat dacht je van een berghut? Hoe je ideale Franse huis er ook uitziet, de kans is groot dat je een huur huis moet zoeken om in Frankrijk te kunnen verblijven tijdens je vakantie. Dit is het meest voorkomende type accommodatie. Je hebt voldoende opties om je te oriënteren en te kiezen waar jij en je gezin in Frankrijk willen verblijven.

 

Waar moet je heen: Italië of Frankrijk?

Frankrijk en Italië zijn beide de thuisbasis van enkele van de meest bekende plaatsen ter wereld. Een eenvoudige lijst van de beroemdste bezienswaardigheden van elk land laat zien hoeveel er te zien en te doen is in elk land. In Parijs, Frankrijk, kun je de Notre Dame, de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en veel andere beroemde plaatsen zien. Dit is hetzelfde in Italië. Rome heeft het Pantheon, de Spaanse Trappen, de Trevifontein en het Forum Romanum. Vaticaanstad, met de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel, maakt ook deel uit van de stad. Italië heeft ook Venetië, met de Basiliek van San Marco en het Canal Grande, en Florence, met de Basilica de Santa Maria del Fiore, de meesterwerken van Michelangelo en alle paleizen van de familie De Medici. Er is dus genoeg te zien in beide landen!

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *