Een roadtrip is een vakantie waar veel mensen van dromen. Of je nou met de auto scheurt over route 66 of juist het Europese vasteland doorkruist met je auto, het is een onvergetelijke ervaring. Het mooiste is dat je de ultieme vrijheid hebt, bepaal zelf waar je heen gaat en hoelang je er blijft, ga in je eentje of huur een busje en ga met een paar vrienden. Het kan allemaal en dat maakt het juist zo mooi, de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ben je ook van plan om op een roadtrip te gaan? Wees dan goed voorbereid en lees onze handige roadtrip tips. 

Ken je apparatuur, dus ook de auto

Als je lang onderweg bent met de auto is de kans altijd aanwezig dat er iets met de auto kan gebeuren. Het is dan ook handig om in ieder geval een klein beetje autokennis te hebben. Het controleren van de oliepeil, bandenspanning en het vervangen van een band zijn dan ook dingen die je eigenlijk moet weten voordat je op avontuur gaat. 

Het is ook verstandig om een goede autoverzekering af te sluiten. Je wordt namelijk niet met alle verzekeringen in het buitenland gedekt. Een autoverzekering vergelijken kan tegenwoordig heel makkelijk. Zo kan je precies zien wat je betaald en kan je zelf bepalen wat je nodig hebt en wat niet. Een interessante optie is de autoverzekering.nl – inshared. De gedachte hierachter is dat je in het geval van schade samen sterker staat dan alleen.

Maak een planning, maar zet nog niks vast 

Met een roadtrip kan je lekker genieten van de vrijheid die je hebt, toch zijn er twee veel voorkomende fouten die gemaakt worden. De meest voorkomende is dat mensen teveel inplannen waardoor je teveel dingen moet. Dit is jammer want bij een roadtrip is het juist leuk als je lekker flexibel bent, zo kan je namelijk langer op een plek blijven die je echt leuk vind en zo weer weg als het minder is.

 Een ander veelgemaakte fout is teveel vrijheid en helemaal niks plannen. Dit klink heel leuk, maar je loopt al snel tegen een paar problemen aan. Zo heb je vaak bepaalde documenten nodig voordat je in een bepaald land mag en op populaire plekken is het toch wel handig om iets te boeken. Gelukkig kan je helemaal zelf bepalen hoe je de roadtrip invult en kan je doen waar jij je goed bij voelt. 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *