Frankrijk zit vol met beroemde gerechten. Daarom wordt de Franse keuken over de hele wereld herkend. Enkele van ’s werelds duurste en beroemdste voedingsmiddelen komen uit Frankrijk. Hun zeldzaamheid en de technieken die worden gebruikt om ze te maken, zijn soms erg fascinerend. Frankrijk gaat niet alleen over de adembenemende locaties en de Eiffeltoren, maar maakt ook een bijzondere indruk als het gaat om het presenteren van overheerlijke gerechten. De Franse keuken draagt ​​de invloed van voedsel uit verschillende andere omliggende locaties, waaronder Spanje, België, Duitsland, Italië en Zwitserland. Het land heeft veelzijdigheid getoond in zijn culinaire presentatie, aangezien groenten, vlees, zeevruchten, kruiden en een heleboel aromatische kruiden een speciale plaats vinden in de meeste van zijn gerechten. Elk seizoen heeft een speciaal voedsel te bieden, zoals salades voor de zomer, schaaldieren voor de lente, soepen voor de winter, enzovoort.

Soep à l’oignon

Dit is een heerlijke soep gemaakt met gekarameliseerde ui en vleesbouillon. Het unieke is de techniek die bij de bereiding is gevolgd, waarbij croutons (gebakken stukjes brood) bovenop worden toegevoegd. De schaal wordt bedekt met een royale laag kaas voordat deze in de oven wordt geplaatst. Het gerecht heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, hoewel de populariteit in de jaren zestig een hoogtepunt bereikte, vooral in de Verenigde Staten toen de vraag naar de Franse keuken toenam.

Coq au vin

Coq au vin vertaalt naar ‘haan met wijn’ vat de inhoud van dit gerecht samen. Hoewel een haan een perfecte keuze zou zijn voor dit gerecht, omdat het beste is om te stoven, kan kip dienen als een perfecte vervanger. De stukken vlees worden in stukjes gehakt en vervolgens gestoofd met rode wijn naast andere ingrediënten zoals tijm, peterselie, wortel, ui, champignon, peper, zout en laurierblaadjes. Door de ingrediënten langzaam te koken, krijgt het vlees een zachte textuur. Door bloem of zelfs het bloed van de kip aan de jus toe te voegen, wordt de textuur dikker.

Rundvlees bourguignon

Beef bourguignon is een heerlijke stoofpot met rode wijn als hoofdingrediënt naast het rundvlees. Andere componenten zijn ui, wortel, knoflook, aardappeltijm en champignon, die de smaak van dit gerecht nog versterken. Sommige versies hebben zelfs gedroogde sinaasappelschilreepjes om de verrukking nog verder te versterken. Wil je genieten van deze overheerlijke gerechten? Dan is het een goed idee om een vakantiehuizen Zuid-Frankrijk te boeken, zodat je zelf kan ervaren hoe het smaakt om deze gerechten te mogen eten.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *