Een kite en alle uitrusting die daarbij komt kijken is zeker niet goedkoop. Daarom is het ook logisch dat je zo lang mogelijk hiermee kan doen. Vooral de vlieger zelf is vrij kostbaar en kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om de kite zo goed mogelijk te onderhouden. Met deze tips zal je de kite langer kunnen gebruiken en dus ook langer ervan kunnen genieten!

 

Onderhoud bij een dagje kitesurfen

Natuurlijk kun je niet voorkomen dat er wel eens zand op het doek van je kite terechtkomt. Toch is zand een nachtmerrie voor het doek. Het zand kan namelijk gemakkelijk tegen het doek schuren en slijtage veroorzaken. Zorg er dus voor dat je al het zand van de kite afveegt voordat je hem oprolt. Ook is het handig om de kite op te rollen en op te pompen op een grasveld. Laat de kite niet op het strand liggen als je een langere pauze neemt. Zo voorkom je verkleuringen op de kite. Naast het doek zijn ook de bar en lijnen gevoelig voor slijtage door het zand maar ook door het zout. Spoel de bar en lijnen daarom bij thuiskomst nog even met kraanwater af. Vergeet trouwens niet om je wetsuit ook met kraanwater af te spoelen!

 

Opbergen

Wees bij het opbergen van de kite niet te slordig. De kite zal natuurlijk langer meegaan als je er zuinig mee om gaat. Neem daarom de tijd om alles zorgvuldig op te bergen in plaats van alles op een hoop te gooien. Zorg ervoor dat al je kite spullen niet nat in de kitebag blijven zitten. Maak deze schoon en hang ze op om schimmel te voorkomen. Ook is het belangrijk om te weten dat je kite niet in warme ruimtes kunt opbergen. Laat je kite vooral in de zomer niet te lang in de kofferbak van je auto liggen. Hopelijk zullen deze tips ervoor zorgen dat je langer plezier uit je kitegear kunt halen en dure reparatiekosten kunt vermijden.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *