Cortenstaal, een koolstofwarm materiaal waarin verschillende elementen zijn vermengd met Koolstof en ijzeratomen. De toevoegde elementen zorgen ervoor dat Cortenstaal extra wordt versterkt en een betere weerstand heeft tegen corrosie. Juist om deze reden wordt Cortenstaal ook vaak gebruikt in omgevingen waarbij het materiaal wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden.

 

Wat zit er in Cortenstaal

Cortenstaal is een erg stevig materiaal, de belangrijkste reden hiervoor is omdat Cortenstaal een laag gehalte heeft aan koolstof. Hiernaast wordt de sterkte van het materiaal vergroot door een hoge corrosieweerstand. Cortenstaal bestaat uit verschillende elementen, de bekendste maar ook belangrijkste elementen in het materiaal zijn Chroom, koper en nikkel.

 

Wat doet Cortenstaal?

Cortenstaal heeft niet de mogelijkheid om roestvorming te weerstaan zoals bijvoorbeeld de eigenschap van roestvrij staal. Cortenstaal zal over tijd wel roesten en afhankelijk van de weersomstandigheden een roestige kleur krijgen. De roest is echter niet gevaarlijk voor de sterkte van het materiaal. De reden hiervoor is dat Cortenstaal niet door kan roesten, Cortenstaal maakt namelijk een aparte roestlaag. Deze roestlaag is hecht zich aan het materiaal. Belangrijk hierbij is dat de roestlaag niet verder roest dus enkel de oppervlakte van het materiaal verroest zal zijn. Simpel gezegd, Cortenstaal roest wel, heeft een mooie roestige kleur maar beschikt over een ijzersterk karakter.

Waar wordt Cortenstaal  voor gebruikt?

Zoals hierboven verteld heeft Cortenstaal een sterk karakter met  een roestige look. Door deze eigenschappen wordt het materiaal vaak gebruikt bij in de kunstsector. Deze kunst vloeit niet alleen door in sculpturen maar ook bij de bouw van constructies, denk hierbij aan de bouw van bijvoorbeeld bruggen. Door de sterkte van het materiaal kan het enorme gewichten aan zonder te breken.

 

Waar kan ik Cortenstaal kopen?

Cortenstaal wordt door vele aanbieders aangeboden aangezien het bekend is in vele sectoren en momenteel de industriële look erg trendy is. Het is echter raadzaam om toch goed op te letten waar je een grote hoeveelheid Cortenstaal afneemt. Zorg ervoor dat er goede levervoorwaarden wordt afgesproken en een eerlijk prijs wordt vastgesteld. Hiernaast is het belangrijk dat je Cortenstaal koopt van een aanbieder die ook daadwerkelijk het materiaal kent. Een bekende aanbieder van Cortenstaal die bekend staat om zijn expertise in deze markt is metaalcenter. Metaalcenter levert al jaren Cortenstaal en heeft hiermee indirect tal van projecten weten te realiseren. Ben jij dus nog op zoek naar een expert in Cortenstaal ? Neem dan snel contact op met de Experts van Metaalcenter.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *