Als geld geen issue zou zijn, zou je waarschijnlijk de hele wereld overvliegen, toch? Ieder continent, ieder land en iedere hoofdstad zou je afstrepen. Bij die gedachte kun je heerlijk wegdromen… Maar dan komt de realiteit, want jammer genoeg speelt geld toch vaak een rol. Er zit niets anders op dan te sparen voor iedere pracht reis, maar er zijn een aantal hacks die je daarbij helpen. Wij vertellen je de 7 hacks die je geld (en tijd) besparen.  

1.Boek je tickets op dinsdag  

Het beste moment om je vliegtickets te boeken, is op een dinsdag. De reden hiervoor is dat de promoties van airlines vaak starten op maandag. Concurrenten spelen hier vervolgens op in, waardoor de prijzen op dinsdag het meest gunstig zijn. Het gaat niet altijd op, maar het is zeker de moeite waard om te checken. 

 

Boeken op maandag of vrijdag kun je beter niet doen. Op deze dagen zijn de vliegtickets vaak duurder. 

2.Boek maximaal 6 weken van tevoren

Last minute een vliegticket boeken, klinkt heel verleidelijk. Maar dit blijft altijd een gok en is daarom niet de slimste optie. Het schijnt daarom zo te zijn dat je het beste maximaal 6 weken van tevoren kan boeken. 

 

De meeste vliegmaatschappijen bieden rond 10 maanden van tevoren hun eerste prijzen aan. Het kan alleen zijn dat nog niet alle vliegmaatschappijen hun prijzen hebben bepaald, en dit heeft weer effect op de concurrentie. Want hoe meer prijzen er bekend zijn, hoe meer concurrentie er plaatsvindt. Het beste kun je dus zo’n 4 à 6 maanden van tevoren boeken. 

3.Gebruik een VPN en de incognito-modus

Vliegmaatschappijen maken natuurlijk van veel technieken gebruik om hun gebruikers te overtuigen. Zo wordt conversieoptimalisatie ingezet om jou dé beste gebruikerservaring te bieden, maar zorgen ze ook voor geweldige posities in de zoekmachine door SEO (en linkbuilding). 

 

Wat er ook (door cookies) wordt gemeten, is hoe vaak jij op de website de prijzen van een bepaalde vlucht checkt. En hoe vaker je dit doet, hoe hoger die prijzen worden. Onze tip is daarom om altijd in incognito-modus te boeken. Het kan ook helpen om te boeken met een VPN en deze verbinding vanuit een ander land in te stellen. Boeken vanuit een ander land kan namelijk ook een stuk voordeliger zijn. Roemenië schijnt hier perfect voor te zijn…  

 

4.Vertrek en vlieg terug op een woensdag 

Het is het meest voordelig om te vliegen op een woensdag. Zowel heen vliegen als terugvliegen. Dit kan nog verschillen per bestemming, maar er zijn vele onderzoeken gedaan waarbij de woensdag toch als meest voordelig uitkomt. 

5.Vertrek vóór 8 uur ‘s ochtends

Ook hier schijnt de bestemming invloed op te hebben, maar vluchten die vóór 8 uur ‘s ochtends vertrekken zijn vaak goedkoper dan later op de dag. Dit zal vast komen doordat mensen niet te vroeg van huis willen gaan. 

 

Een ander voordeel van vroeg op de ochtend vliegen, is dat deze vluchten minder kans hebben op vertraging. Dit heeft dan weer te maken met dat de vluchten niet afhankelijk zijn van een vliegtuig dat nog moet arriveren of de grote drukte bij vliegvelden. 

6.Koop een lokale SIM kaart

Tegenwoordig hebben we overal ter wereld internet, maar hoewel je in Europa kan genieten van je eigen abonnement, zit dat buiten Europa anders. Nou kan je bij je provider een ‘wereld’-bundel aanzetten, die ervoor zorgt dat je goedkoper kan internetten, bellen en sms’en. Nog voordeliger is het om een lokale SIM-kaart te kopen. Hiermee betaal je namelijk het lokale tarief. 

 

Laat in ieder geval niet je abonnement in het buitenland lopen, zonder bundel, want dan betaal je per MB minuut of sms. En deze kosten lopen snel op. 

7.Markeer je koffer als ‘fragile’

Deze laatste tip scheelt je niet per se geld, maar wel tijd! Het zal je namelijk niet onbekend klinken dat er flink wordt gegooid met koffers. Je zal daarom niet de eerste zijn waarbij er ineens een wieltje ontbreekt of er een flinke deuk in de koffer zit. Markeer je koffer daarom als ‘fragile’. Dit kun je aangeven bij een check-in kiosk of door een ‘Fragile’ sticker op je koffer te plakken. 

 

En dit is niet alleen handig voor de looks van je koffer… Het scheelt ook tijd, want fragiele koffers worden vaak als eerste uit het vliegtuig geladen! 

 

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *