Afrika is een ontzettend gaaf continent om op vakantie te gaan. Heel bekend is natuurlijk Zuid-Afrika. Je kunt hier heel toffe rondreizen maken, maar ook genieten van een onbezorgde all-inclusive vakantie. Maar welke bestemmingen zijn er eigenlijk nog meer in Afrika? In deze blog van Vakanty.nl vind je 4 gave bestemmingen in Afrika.

Botswana

Botswana is een waar dierenparadijs. Als je van ongerepte natuur en safari houdt dan zit je in Botswana goed. Dit prachtige land bied je uitgestrekte vlaktes en adembenemende landschappen. Je vindt er wildreservaten en natuurparken zoals het Chobe National Park en het Moremi Wildlife Reserve. Hoewel dit land een nog relatief onontdekte reisbestemming is is het zeker de moeite waard om naar dit prachtige land af te reizen. Reis naar Botswana voor: safari’s, Victoriawatervallen, Etosha park, mokoro, Okavango Delta, Chobe National Park, Kalahari-woestijn, Makgadikgadi Pans.

Ethiopië

Ethiopië, één van de mooiste landen van Afrika. Een prachtige natuur, bijzondere historische monumenten en een mozaïek van culturen en landschappen. De fauna van Ethiopië is uniek. Het land kent meer dan 800 verschillende vogelsoorten en diersoorten waarvan vele alleen hier voorkomen. Er leven verschillende stammen in Ethiopië, ieder met zijn eigen cultuur en religie. Kom oog in oog te staan met Olifanten, nijlpaarden en Leeuwen in één de vele natuurparken die Ethiopiė rijk is. Reis naar Ethiopië voor: Blauwe Nijl, Gondar, Addis Abeba, Lake Tana, Aksum, Gondars kastelencomplex, Mago National Park, Simien Mountains National Park, traditionele stammen, festivals.

Gambia

Hoewel Gambia één van de kleinste landen in Afrika is heeft het een rijke en gevarieerde geschiedenis en een breed scala aan landschappen die allemaal de moeite waard zijn. Op slechts 6 uurtjes vliegen begeef je je in een totaal andere wereld. Hoewel Gambia geen wild bestemming is is Gambia een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Er leven namelijk zo’n 450 verschillende vogels. Maak kennis met de indrukwekkende Afrikaanse cultuur en de zonovergoten stranden. Reis naar Gambia voor: vogels, apen, natuurpark Bijilo, Kololi en Kotu, zonovergoten stranden, watersporten, schitterende natuur, swingende cultuur.

Ghana

Ghana is misschien wel het meest interessante land om te bezoeken in West-Afrika. Ghana heeft een prachtige kust met palmenstranden, oude slavenforten, savannes, plantages, levendige steden en noem maar op. En natuurlijk zijn er een aantal natuurparken waar je vele wilde dieren van dichtbij kunt bekijken. Een reis naar dit land zal je van de ene verbazing in de andere doen vallen. Reis naar Ghana voor: parelwitte stranden, apen, slavenforten, het tropische Kakum Nationaal Park, Mole Nationaal Park, safari, Kumasi (de stad van de Ashanti koningen), boeiende cultuur.

Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *